Turn-Key zonnestroom installaties

Zonnestroom installaties met A-kwaliteit panelen en omvormers

Zet 10 verschillende auto's naast elkaar en iedereen ziet het verschil. Zet 10 veschillende zonnepanelen naast elkaar en ze lijken allemaal op elkaar. De verschillen zijn pas waarneembaar na enkele jaren gebruik. De slechtere panelen zullen al snel beduidend minder opleveren. 

Indutecc heeft zich tot doel op zich gesteld om kwalitatieve zonnestroom installaties te leveren. Wij kiezen voor Europese fabricaten met aantoonbare kwaliteitsgaranties. Door producten van binnen de EU te leveren kunnen wij altijd terugvallen op de garanties van de fabricanten. Bij import van buiten de EU is de Europese importeur juridisch gezien de fabricant. De vermelde fabrieksgaranties blijken dan vaak ook niet claimbaar, zeker als de importeur zelf een garantietermijn van één jaar aanhoudt. Goedkoop is duurkoop geldt maar al te vaak in zonnestroom land.

Onze premium leverancier van zonnepanelen is de Duitse fabricant Solarwatt. In de volledig geautomatiseerde fabriek in Dresden worden uitsluitend glas/glas panelen geproduceerd.

 

Glas/Glas panelen bieden veel voordelen t.o.v. traditionele glas/Folie panelen:

  • Mechanisch veel sterker
  • Bestand tegen zand en zout (kust regio's)
  • Bestand tegen hagelstenen van 45mm (De standaard hageltest bij panelen gaat uit van 25mm)
  • Brandbestendig
  • Langere levensduur
  • Lagere degeneratie (hogere energieafgifte gedurende de levensduur)

De cellen in zonnepanelen zijn zo fragiel als chips. Cellen zijn slechts 0,2mm dun. Knielen of lopen over een glas/folie paneel beschadigt de cellen in een paneel (microcracks in de cellen), dit is vanaf de buitenkant niet zichtbaar maar zorgt wel voor mindere opbrengst.  Toch zien wij regelmatig glas/folie panelen gemonteerd worden waarbij dit blijkbaar totaal onbekend is bij de monteurs. Bij Glas/Glas panelen zitten de cellen tussen twee glasplaten in de neutrale zone. Deze zijn daardoor mechanisch veel sterker en ook beloopbaar zonder de cellen te "cracken". 

De garantie op Glas/Glas panelen bedraagt 30 op het product én 30 jaar op vermogen met 87% opbrengstgarantie! Solarwatt noemt zijn garanties Oprecht betrouwbaar. Wat dit precies inhoud kunt u lezen in de Solarwatt brochure: Garantie Oprecht betrouwbaar

Om ook in de vraag naar Glas/Folie panelen te kunnen voorzien is Indutecc de Nederlandse importeur van EXE-Solar & FuturaSun panelen. Beide fabricaten zijn gehuisvest in Italië en leveren dan ook onder de Europse garanties. Productie komt vanuit Italië en vanuit Azië. Op de Aziatische panelen wordt echter wel de Europese garantie vanuit Italië geboden. Dit was voor ons één van de belangrijkste criteria om voor deze fabricaten te kiezen. Daarnaat biedt FuturaSun 15 jaar product garantie en 25 jaar vermogen garantie op 87% opbrengst. Dat laatste is bijzonder hoog voor Glas-Folie panelen.

Ook voor de omvormers kiest Indutecc bewust voor A kwaliteit producten. Daarom is voor ons de keuze voor FIMERABB en Sungrow stringomvormers vanzelfsprekend. Robuuste omvormers met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Van eenvoudige 1,2kW één fase omvormers tot de zeer concurrerende drie fase 100kW omvormer, voor elke situatie hebben we een passende oplossing met ABB. D.m.v. de gratis monitoring software heeft iedere gebruiker altijd inzicht in zijn opgewekte energie.

 

Steeds vaker bieden wij onze Ferroamp Energyhubs als PV omvormer aan.
Met Ferroamp bieden we een toekomstgerichte Energyhub welke zowel PV als batterij omvormer is. Later een (thuis)batterije toevoegen kan dan zeer eenvoudig en bespaart de kosten van een extra batterij omvormer.

Voor dakdraag systemen gebruiken we Renusol op schuine daken, zowel op pannen als op staaldak en golfplaten daken. 


Op platte daken werken we uitsluitend met het Nederlandse Sunbeam systeem. Door de slimme en stabiele constructie is een zeer snelle montage mogelijk en worden de panelen optimaal en veilig ondersteund. Hierdoor kunnen de zonnepanelen jarenlang ongestoord duurzame energie genereren.

Indutecc maakt desgewenst ballastberekeingen en geeft gedegen advies over de juiste opstelling op platte daken.

Vrijheid in planning en uitvoering

Sunbeam Nova kan geplaatst worden zonder direct de panelen te hoeven installeren. Die kunnen later. Dat betekent alle vrijheid in planning en uitvoering van het project.

Perfecte paneelondersteuning

Sunbeam Nova ondersteunt zonnepanelen over de volledige korte zijde. Veel beter dan alleen op de hoeken en minder kans op schade en daardoor opbrengstverlies.

Directe potentiaalvereffening

Sunbeam Nova is volledig elektrisch geleidend. Uniek is dat het zonnepaneel bij het plaatsen ook elektrisch verbonden wordt met de constructie. Potentiaalvereffening is daarmee direct gerealiseerd, zonder extra moeite, zonder extra kosten.

Universele eindklem

Sunbeam Nova is uitgerust met universele eindklemmen, waarmee panelen met verschillende diktes geklemd kunnen worden. Je hebt nooit meer de verkeerde klemmen op een klus.

 

Bij veel schaduwwerking kiezen we in hoge uitzondering voor Solaredge omvormers met optimizers per paneel voor maximaal rendement op paneel niveau.

Maar wanneer is er teveel schaduw voor een stringomvormer? En wanneer levert een systeem met optimizers een beter redement dan een stringinverter? Er wordt bij een beetje schaduw uit gemak vaak gekozen voor optimizers, dat zal dan wel het beste zijn. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn, een string omvormer kan bij geringe schaduw best wel eens een beter rendement levern dan een systeem met optimizers.

Daarnaast werken we steeds vaker met onze Ferroamp Energyhubs in combinatie met SSO's (Solar String Optimizers). Hiermee kunnen we dakvlakken opsplitsen in zones en zo b.v. panelen met schaduw bij elkaar in één string op te nemen zonder overige strings te beïnvloeden.
Zo creëren we een DC nanogrid welke toekomstgericht is. Hier kunnen later eenvoudig batterijen aan toegevoegd worden.

Om een relatie van goed advies te voorzien werken wij met de toonaangevende PV-Sol software. Middels deze software kunnen wij elke situatie intekenen, simuleren en uitrekenen wat schaduw door een jaar heen doet met een PV installatie. Onze PV-Sol engineers zijn zo in staat voor elke situatie de best renderende installatie aan te bieden. 

Ons motto is niet voor niets:

Wij stellen de klantbehoefte en kwaliteit centraal! 

Een goede zonnestroom installatie bestaat niet alleen uit het koppelen van panelen aan een omvormer. Een gedegen engineering om de juiste windbelasting te kunnen weerstaan, het gebruik van overspanningsbeveiliging tegen de gevolgen van blikseminslag, op de juiste wijze aansluiten op de verdeler, advisering op gebied van subsidies en fiscale regelingen, het behoort allemaal tot onze standaard werkwijze om onze klanten te ontzorgen.

Indutecc biedy Turn-Key zonnestroom installaties aan waarbij we van A tot Z alles regelen voor een kwalitatief hoogstaande installatie.

Wij garanderen een zonnestroom installatie Scoop-12 ready af te leveren!