Waarom AC als het DC (beter) kan?

Het beste uit twee werelden gecombineerd in één systeem. Powersharing met Ferroamp DC systems

Met het Zweedse Ferroamp kunnen we zowel zonnepanelen als een batterijsysteem direrct op een DC bus koppelen. Hierdoor hebben we 50% minder conversie verliezen t.o.v. traditionele PV systemen waarbij een batterij geintegreerd wordt. Het Ferroamp systeem is zeer geschikt voor "Power-Sharing" tussen verschillende gebouwen en / of gebruikers waarbij de energie zoveel mogelijk uit het eigen netwerk gehaald wordt voordat van het net wordt ingekocht. Denk hierbij aan een centrale buurtbatterij binnen een systeem met meerdere gebruikers welke ieder hun eigen zonnepanlen hebben. Ook deze panelen worden dan in het nanogrid opgenomen.

Net balancering:

Het centrale hart is de Energyhub; de koppeling tussen de AC en de DC wereld.
Behalve het verzorgen van de koppeling balanceert de Energyhub de drie fasen aan de net-zijde automatisch. Dit resulteert in gelijkmatige belasting aan netzijde en zeer lage nul-stromen. Zo wordt de eigen opgewekte energie zeer efficient benut zonder onnodig terug te leveren en zijn netbeheerders zeer content met de gelijkmatige belasting op het net.

ACE (Active Current Equalizing):

Nog een andere functie van de Energyhub is de ACE mogelijkheid. Hierbij kan meer stroom op één fase geleverd worden dan de netaansluiting groot is. De extra benodigde stroom wordt dan van de andere twee fasen "geleend" om op de derde bij te drukken.
Denk hierbij aan de mogelijkheid om een elektrische auto met een één fase lader met meer stroom te kunnen laden dan de hoodfzekering normailtair aankan zonder deze zekering op te blazen, immers aan netzijde wordt de stroom gelijkmatig gebalanceerd!

 

Integratie van onze Nilar energieopslag in het Ferroamp Nano-grid:

Zowel Ferroamp als onze "Safer than Safe" Nilar batterijen komen, niet toevallig, beide uit Zweden.
In Zweden werken beide fabricanten samen en laten hun producten naadloos op elkaar aansluiten.
Het is dan ook zeer eenvoudig om een Nilar batterij systeem op te nemen in een Ferroamp DC Nano-grid. De Ferroamp DC chargers zitten dan al ingebouwd in de Nilar cabinets. Zo bieden wij een totaal geintegreerd DC systeem met PV en Energieopslag. 

 

Monitoring:

Monitoring van een Ferroamp systeem is een verhaal op zich. Middels een "State of the Art" portal zijn alle energiestromen binnen één (of meerdere) systemen tot in detail en op seconde niveau realtime zichtbaar. Of het gaat om de PV productie, batterij gedrag, netbelasting of inzicht in de PowerSharing, alles wordt eenvoudig getoond binnen de portal. 
Om een juiste batterij te bepalen in combinatie met zonnestroom is een lastige opgave, dit is afhankelijk van de zonnestroom productie, het eigen verbruik maar ook de tijdstippen waarop verbruikt of geproduceerd wordt. 
Binnen de Ferroamp portal kunnen we na b.v. een half jaar gebruik van de PV installatie, virtueel een batterij toevoegen en vervolgens in de historie zien wat het gedrag van een batterij bijgedragen zou hebben aan het systeem. Zo kunnen we achterf exact de juiste batterij dimensieneren voor de gebruiker en deze op dat moment fysiek toevoegen aan het systeem. Dit alles zit standaard bij de Energyhub en vereist geen abonnement.

 

Schaalbaar:

Het Ferroamp system is zeer schaalbaar en daardoor in te zetten van woningen tot grote gecombineerde PowerSharing systemen.
De kleinste Energyhub is 7kW. De grootste 140kW. Vervolgens is dit koppelbaar en uitbreidbaar.

Bent u geinteresserd in onze PowerShare oplossing, neem dan gerust contact op voor een afspraak met één van onze salesmanagers.

Powershare voorbeelden: