Veilige milieuvriendelijke thuisbatterijen

Thuisbatterijen van Nilar: Veilig, Duurzaam, Milieuvriendelijk, Recyclebaar

Thuisbatterijen

De vraag naar thuisbatterijen komt in Nederland langzaam op gang. Per 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling op zonnepanelen geleidelijk afgebouwd. Dat wil zeggen dat het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energierekening – in ruil voor het terugleveren aan het net – elk jaar iets minder wordt. Uiteindelijk wordt dat voordeel 0 en ontvang je alleen een kleine vergoeding van de energieleverancier voor de teruggeleverde zonnestroom. Dat zal in 2031 het geval zijn. Omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden, zal het op de lange termijn ook zonder subsidie financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het besef dat de salderingsregeling vanaf 2023 wordt afgebouwd zogrt dat er meer belangstelling komt om teveel opgewekte zonne-energie zelf op te slaan om 's avonds te kunnen gebruiken. Indutecc biedt twee oplossingen voor thuisopslag met ieder zijn specifieke voordelen.

Met ons huismerk Nilar bieden we een thuisbatterij die een aantal unieke kenmerken heeft:

  • BiPolaire Nikkel Metaal Hydyde batterij
  • Uitermate veilig
  • 20 jaar levensduur
  • Geen zware metalen, elektrolyt op waterbasis
  • 100% eenvoudig recyclebaar
  • Duurzaam

Veruit de meest gebruikte batterijen zijn op dit moment op Lithium gebaseerde batterijen.
Lithium is compact en licht in gewicht, wordt algemeen gebruikt voor batterijen voor telefoons, laptops, elektrische fietsen, auto's maar ook steeds vaker voor grootschalige energieopslag systemen.
Lithium kent echter ook vele nadelen: Lithium is een brandbaar metaal en ook het gebruikte elektrolyt is brandbaar. Als het fout gaat, gaat het goed fout, een metaalbrand is zeer moeilijk te blussen. Lithuim systemen worden zo veilig mogelijk gemaakt door de batterijen in te kapselen in metalen behuizingen en te bewaken op temperatuur, druk, overcapaciteit e.d.
Dit alles is bij Nilar batterijen niet nodig, Nikkel is niet brandbaar en het elektrolyt is op waterbasis, dat maakt deze batterijen extreem veilig.
Daarnaast wordt Lithium, maar ook het in Lithium batterijen gebruikte kobalt, veelal gemijnd in derde wereld landen onder slechte arbeids omstandigheden. Nikkel is breed en eenvoudig verkrijgbaar en kent deze milieu onvriedelijke winning niet.
Daarnaast zijn onze Nilar batterijen einde levensduur zeer eenvoudig en 100% recyclebaar. Een lithium batterij recyclen is zeer arbeidsintensief en daardoor zeer kostbaar. Zeker in minder ontwikkelde landen belanden deze voornamenlijk op de afvalhoop.

Onze Nilar thuisbatterij is 5,8kWh.
Dit is voldoende om voor een eensgezins huishouden de avond en nacht te overbruggen met eigen opgewekte energie. Mits er voldoende zonnepanelen liggen om deze energie overdag op te wekken.
Van ongeveer maart tot oktober ben je dan self supporting. De wintermaanden zijn er te kort zonne-uren en wordt er teveel energie gebruikt om dit uit een thuisbatterij te kunnen halen. Van maart tot oktober is de economische meest interessante oplossing.

Een bijkomend voordeel is dat deze Niar thuisbatterij prima integreert met onze Ferroamp Energyhubs.
De Ferroamp Energyhub is een omvormer voor zowel de zonnepanelen als voor de batterij. Er is dus slechts één omvormer voor zowel PV als voor de batterij.
Wij leveren nu al vaak een zonnestroom systeem zonder batterij met de Ferroamp Eneryhub zodat later, als de salderingsregeling vervalt, eenvoudig de batterij toegevoegd kan worden.
Met het "state of the art"monitoring portal van Ferroamp zijn alle energiestromen duidelijk en realtime inzichtelijk.
De combinatie Ferroamp /Nilar is een toekomst gerichte oplossing waar binnenkort ook elektrisch laden van auto's mee geintegreerd kan worden.

 

 

Van de Duitse toonaangevende fabrikant Solarwatt bieden we de MyReserve thuisbatterij. Een schaalbaar systeem van 2,4 tot 12kWh. De MyReserve wordt geplaatst tussen de zonnepanelen en een willekeurige string omvormer in de DC kring. Dit maakt de Myreserve zeer geschikt voor gebruikers die reeds zonnepanelen hebben en een batterij toe willen voegen. De omvormer "ziet" de batterij dus als een zonnepaneel. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen en het eigen jaarverbruik bepalen we de juiste hoeveelheid opslag capaciteit. Door het schaalbare concept kan de MyReserve "meegroeien" met de behoefte, er kunnen later altijd eenvoudig batterij units bijgeplaats worden. We combineren de MyReserve met een Solarwatt energiemanager waardoor u via internet altijd inzicht heeft in uw opbrengst, verbruik, energiestromen en efficiëntie.