Van thuisbatterij tot utilitaire en industriƫle opslag systemen

Projectmatige energieopslag systemen zijn een onmisbare schakel in de energietransitie. Wij bieden o.a. High-End batterij systemen van Nilar om dit veilig, milieuvriendelijk en grootschalig te realiseren.

De vraag naar energieopslag wordt steeds groter, Indutecc is specialist op dit gebied. Of het nu gaat om een thuisbatterij, grootschalige opslag of off-grid systemen, Indutecc heeft altijd een passende oplossing. Kwaliteit en duurzaamheid staat hierbij voorop.

Batterij systemen voor grootschalige energieopslag

Energieopslag kan meedere doelen dienen:

  • Opslaan overcapaciteit zonnestroom om 's avonds zelf te gebruiken
  • Back-up bij netuival om uw continue bedrijfsvoering te waarborgen
  • Peak-shaving
  • Handelen in energie
  • Net balancing
  • Buurtbatterijen

Om een sluitend businessmodel te maken kunnen meedere van bovenstaande toepassingen gecombineerd worden in één systeem.

 

 

Met Nilar bieden wij een uniek systeem voor energieopslag. Met capaciteit van 11kWh tot MW systemen hebben wij altijd een passende oplossing.

Binnen de energietransitie worden veiligheid, recyclebaarheid en duurzaamheid steeds belangrijkere thema's. Dit zijn precies de sterke punten van Nilar. Nilar is als enige fabrikant ter wereld er in geslaagd een Bi-Polaire NiMH batterij te ontwikkelen welke zeer robuust en veilig is.

"Safer than Safe" noemen we dat. Daar waar Li-ion batterijen ivm veiligheid in containers buiten de deur geplaats worden, kunnen onze Nilar systemen veilig inpandig geplaatst worden. Dit bespaart de kosten van een container en de koeling daarvan (verliezen). 

Door de modulaire opbouw zijn de Nilar batterijen einde levensduur zeer gemakkelijk te demonteren en 100% te recyclen: Cradle to Cradle. Er bevinden zich geen zware metalen in de batterij en het elektrolyt is op waterbasis, dit maakt de Nilar batterij de meest millieuvriendelijke in zijn soort. De afzonderlijke batterijen zijn van 96 tot 144VDC en worden in een systeem gecombineert tot 576 of 600VDC; door de hoge spanning blijven de stromen beheersbaar laag, hebben we minder last van spanningsverliezen en kunnen de batterijen onderling met dunne bedrading gekoppeld worden.

Nilar batterijen worden geleverd als compleet systeem in een rack of cabinet en zijn voorzien van een "state of the art" BMS systeem. Dit combineren we met ABB batterij inverters en een EMS systeem om zo voor iedere situatie een passende oplossing te bieden. In samenwerking met Direct Current kunnen de Nilar batterijen ook direct in een DC netwerk opgenomen worden. De meest efficiente manier zonder AC/DC verliezen. De backbone vormt dan een dynamische DC bus waar direct PV panelen, verlichting, batterijen, autoladers e.d. op aangesloten kunnen worden. Zie onze productpagina van Nilar voor aanvullende informatie.