Qurios vakantiepark EOS

Energieopslagsysteem, Energiemanagementsysteem en fase balancering om de netaansluiting te ontlasten

Voor vakantiepark Qurios in Callantsoog hebben wij een Energiecontainer geleverd die zorgt dat de netaansluiting niet overbelast wordt.

Het nieuwe Roompotpark Qurios Callantsoog kreeg van Liander onvoldoende netcapaciteit beschikbaar om het park van voldoende energie te kunnen voorzien. De netcapaciteit ter plaatse is voorlopig ontoereikend. Seijsener recreatietechniek en Rotteveel Bouwmanagement en Vastgoedadvies hebben Indutecc benaderd voor een mogelijke oplossing. Wij hebben hier de mogelijkheid aangeboden een energiecontainer te plaatsen voorzien van Ferroamp Energiehubs en Nilar batterijen waarmee we kunnen meten, balanceren en peakshaven. Om de bedrijfszekerheid te vergroten is het hele systeem redundant uitgevoerd, d.w.z. opgeplitst in twee iedentieke systemen. Samen met Seijsener, die de elektrische aansluiting heeft verzorgd hebben wij de container geplaatst en in bedrijf gesteld. Qurios heeft de container aan het zicht onttrokken door er een fraaie houten omlijsting omheen te plaatsen.

Met onze oplossing meten we continu op de hoofdaansluiting de opgenomen stroom uit het net. Zodra deze op één van de drie fasen boven een bepaalde grenswaarde komt gaan we aan netzijde de drie fasen balanceren, d.w.z.; zodra één fase aan consumptiezijde  teveel stroom vraagt lenen we stroom van een andere fase aan netzijde om dit op te vangen. Zo blijft de gemiddelde netafname over de drie fasen stabiel laag. 
Als de afname over alle drie de fasen te hoog dreigt te worden, dan springen de batterijen bij en leveren die het verschil.

Binnen het park is er een ochtendpiek en een avondpiek die we zo netjes afvangen. Tussen de pieken door laden we de batterijen weer op uit het net.

Systeem:

  • 2x 70kWh Nilar batterijen
  • 2x 120kW Ferroamp Energyhubs

Functie:

  • Fase balancering
  • peakshaving

Een heel mooi voorbeeld van ons drie stappen plan:

Meten, Balanceren, Peakshaven