Ferroamp DC systemen

Ferroamp DC systemen: De Energyhub van Ferroamp is de koppeling tussen de AC en DC wereld.

Indutecc is de Nederlandse importeur van Ferooamp DC systemen.


De Ferroamp Energyhub is het hart van de Ferroamp DC installatie; de koppeling tussen de AC en DC wereld.
Op de robuuste 760VDC backbone kunnen diverse DC componenten ingekoppeld worden.
Middels de Ferroamp SSO's (Solar String Optimizers) van 8kW kunnen stringen van +/- 20 zonnepanelen ingekoppeld worden op de bus.
Middels de Ferroamp ESO's (Energy Storage Optimizers) worden batterijen op de bus ingekoppeld.
De Pylontech batterijen zijn reeds voorzien van deze ESO's en kunnen Plug&Play op de DC bus aangesloten worden.
Medio 2023 hopen we daar ook externe DC EV-Chargers aan toe te kunnen voegen. Dit is een joint ontwikkeling tussen Indutecc, Ferroamp en een fabricant van DC EV chargers.

Met Ferroamp maken we DC systemen van 7kW tot MW systemen, dit maakt het systeem zeer schaalbaar en inzetbaar van een thuisbatterij tot grootschalige projecten.

Ferroamp systemen leveren we met een kostenloos "State of the Art" monitoring systeem waarbij we alle energiestromen in een installatie realtime inzichtelijk maken. Daarnaast zijn alle stromen, spanningen en de status van het systeem zichtbaar. Een extern monotoring systeem is daardoor overbodig. Het enige wat hiervoor nodig is zijn drie stroomtrafo's die op de binnenkomende voeding kunnen meten, deze (zeer nauwkeurige) stroomtrafo's worden met de Energyhub meegeleverd.

Met de ingebouwde batterij simulatie kunnen we achteraf, op basis van uw verbruik, de juiste batterij voor uw situatie dimensioneren.
Dit maakt het bepalen van de juiste batterij zeer eenvoudig.

De Energyhub balanceert ook aan netzijde de drie fasen, hierdoor kan de consumptie op één fase hoger zijn dan de zekeringwaarde terwijl aan netzijde dit netjes onder de gezekerde waarde blijft. De Hub kan als "stand allone" voor dit doeleind gebruikt worden of in combinatie met PV en/of batterij.

Zie in onderstaand voorbeeld hoe op fase drie 74,5A gebruikt wordt terwijl aan netzijde fase drie 59,9A afneemt:

 

Energyhubs zijn er van 7kW tot 28kW.
Vervolgens kunnen we de 28kW units stapelen in racks tot 140kW.
Is dit nog te weinig dan plaatsen we meerdere 140kW units parallel op de DC bus.
Hierbij blijft van klein tot groot het principe en de configuratie hetzelfde, het is alleen meer van hetzelfde! 

 

Gaan we nog een stapje verder dan kunnen we met dit Ferroamp DC concept ook complete nanogrids bouwen waarbij we meerdere gebouwen koppelen op de DC bus. De opgewekte PV van meerder gebouwen werkt dan samen als één groot PV veld en in plaats van ieder gebouw een batterij te plaatsen maken we gebruik van één centrale buurtbatterij. Dit worden de toekomstige systemen waarbij een complete buurt zelfvoorzienend wordt. Toekomst? Wij zijn er al klaar voor.............