Finder Nederland

Voor Finder hebben wij een "State of the Art" DC installatie geleverd waarbij PV en Energieopslag gecombineerd worden op een centrale DC bus van Ferroamp

Finder Nederland is de trotse eigenaar van een efficiënte zonnestroom installatie gebaseerd op ons nieuwe Ferroamp systeem gecombineerd met een Nilar batterij van 23kWh.

De 132 EXE-Solar zonnepanelen van 340WP per stuk worden middels Ferroamp DC/DC Solar String Optimizers op een centrale DC bus gekoppeld. Bij de hoofdverdeler staat een Energyhub van Ferroamp welke de DC spanning omzet in AC welke vervolgens op de hoofdverdeler wordt ingekoppeld. Op de DC bus is ook een Nilar energieopslag systeem aangesloten welke zorgt dat de overcapaciteit van de zonnepanelen opgeslagen wordt om deze energie zelf te gebruiken als de zon onder gaat. Op deze wijze hebben we één omvormer (de Energyhub) welke zowel voor de PV als voor de opslag de omzetting naar AC verzorgt. De DC zonnestroom wordt dus zonder omzetting naar AC direct aan de batterijen aangeboden. Een zeer efficiënte en unieke oplossing van Indutecc.

De Energyhub zorgt ook voor automatische net ballancering zodat ongelijke belasing binnen het gebouw aan netzijde evenredig wordt verdeeld waardoor de piekstromen uit het net aanzienlijk worden gereduceerd.

Alle energiestromen worden vervolgens realtime inzichtelijk gemaakt middels de zeer uitgebreide monitoring van Ferroamp.

Indutecc is exclusief importeur van Ferroamp en Nilar systemen!

Technische opbouw:

  • 132x EXE-Solar 340WP zonnepanelen
  • 1x Ferroamp Energyhub van 52,5kW
  • 8x Ferroamp Solar String Optimizers van 6Kw
  • 1x  een 23kWh Nilar batterij