Lovato > METEN IS WETEN

Lovato energiemanagement. Van meten tot web-based uitlezen, wij maken uw energieverbruik inzichtelijk.

 

 

Energiegebruik inzichtelijk maken, daar is Lovato sterk in. Met een uitgebreid pakket aan kWh, Power Quality en Energie meters kunnen we de energie stromen en kwaliteit inzichtelijk maken. Dit kan vanaf één meter in de hoofdverdeler tot een compleet systeem op detail niveau van uw installatie.

Inzicht in verbruik per afdeling, machine of gebruiker zorgt dat u beter in staat bent om op tijd maatregelen te nemen om energie te besparen en om vergelijkingen te kunnen maken tussen gelijkwaardige bedrijfsonderdelen en/of seizoensinvloeden. Een systeem verdient zichzelf terug.

Onze oplossingen zijn schaalbaar, U kunt beginnen met in hoofdlijnen de energiestromen in kaart te brengen. Later kan altijd uitgebreid worden naar metingen op detailniveau.

Om al deze meetgegevens te verzamelen en te intepreteren is een goed energiemanagement systeem nodig. Lovato bied dat uit eigen hand: het Synergy pakket. Dit is één van de redenen dat Indutecc voor Lovato gekozen heeft; zowel meten als inzichtelijk maken vanuit één totaal gedachte.

Synergy is een web-based energiemanagement applicatie. Overal waar internet beschikbaar is kunt u inloggen op uw eigen systeem en alle gegevens uitlezen. Van een overzichtelijk dashbord tot uitgebreide informatie op detailniveau.

Maakt u gebruik van zonnepanelen of generatoren voor extra energievoorziening? Deze zijn eenvoudig mee te nemen binnen de Synergy omgeving.

Zie onderstaande video met uitleg over de mogelijkheden van Synergy:

Wij onderscheiden twee verschillende energiemetingen:

  • Een tijdelijke meting (nul-meting)
  • Permanente meting

De tijdelijke meting gebeurt vaak om een goed inzicht te krijgen in het eigen verbruik gedurende een bepaalde periode maar ook om de netkwaliteit te meten. Middels deze Power Quality meting kunnen ogenschijnlijk "ongrijpbare" storingen geidentificeerd worden en bieden we oplossingen ter verbetering. Denk dan aan te snelle veroudering van apparatuur, ondefinieerbare uitval van apparatuur, uitvallen van groepen ontdanks dat het aansluitvermogen ruim onder de afschakelwaarde ligt. Oorzaken kunnen dan b.v. harmonische vervuiling, netflikkering, onderspanning of blindstromen zijn. Dit maken wij duidelijk zichtbaar met onze PQ meting.

Bij de permanente meting krijgt u continu inzicht in uw energiestromen. Alleen op de netaansluiting, op alle onderverdelers, op geselecteerde eindgroepen of per machine, het kan allemaal met Lovato energiemanagement. Van alleen de kWh meten tot permanente PQ meting.

Indutecc is importeur van Lovato energie management systemen. Lovato levert naast de hardware (kWh, energie en PQ meters) ook de software om de meters uit te lezen. Deze software kan als cloudbased applicatie ingericht worden waarbij alle data wordt verwerkt op een centrale (zwaar beveiligde) server van Lovato of kan op een eigen server geinstalleerd worden. Beide hebben specifieke voordelen, laat u informeren door onze salesmanagers. In beide gevallen is de data voor installatiebeheerders via internet altijd en overall beschikbaar. De verkregen data kan eventueel in tabellen geimporteerd worden om in andere applicaties weer gebruikt te kunnen worden.

 

Om PV installaties centraal te monitoren bieden we Solarfox displays waarop we in presentatievorm een diashow kunnen maken met opgewekte zonnstoom per uur, dag, maand of jaar. Daarnaast zijn er diverse opties om bv de bespaarde hoeveel CO2 weer te geven of het aantal bespaarde bomen. Dit kan gecombineerd worden met weerberichten, nieuwsberichten en afbeeldingen van uw eigen installatie / pand. Wij programmeren in overleg met u de diashow om een fraaie klantspecifiefe presentatie te maken. De displays zijn in diverse formaten verkrijgbaar boor zowel binnen als buiten gebruik.